Geek

Facebook i ndan përdoruesit në klasa shoqërore

02/04/2018 17:54
nga:Gazeta Blic

Një patentë jep një pasqyrë se si rrjeti më i madh në internet analizon pronat e përdoruesve të tij dhe pastaj i klasifikon ato në klasa.

Një patentë e botuar tashmë tregon se si rrjeti online Facebook i ndan përdoruesit e tij në klasa të ndryshme. Prandaj, përdoruesit i përkasin ose “klasës punëtore”, “klasës së mesme” ose “klasës së sipërme”. Patenta ishte ngritur tashmë në korrik 2016, ajo u botua më 1 shkurt.

Patenta tregon një pemë me pronat që i ndihmojnë përdoruesit të klasifikohen. Një faktor është rreth moshës. Në varësi të grupmoshës është më se e rëndësishme se sa pajisje zotëron personi ose nëse është pronar i shtëpisë. Pyetja e dytë është se ku është shtëpia. Faktorë të tjerë përfshijnë atë që keni bërë ose cili është trajnimi më i lartë i përfunduar.

Reklamat

Të dhënat e mbledhura ndoshta duhet të vlerësohen kryesisht për të luajtur reklamën më të përshtatshme për përdoruesit.

Analiza korresponduese e të dhënave shkaktoi mjaft trazim. Në mes të vitit 2017, për shembull, doli në dritë dokumente që treguan se Facebook vlerëson pikërisht gjendjen emocionale të përdoruesve të tij të rinjtë, në mënyrë që të luajë reklamë të përshtatshme. Sidomos nëse përdoruesit e rinj ndihen “të pavlerë”, ata janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj reklamave të caktuara, tha ai në dokumentet relevante.

02/19/2019 16:22

Paga minimale e lidhur me pensionet e veteranëve