Geek

Facebook Messenger dhe WhatsApp kanë ndërmarrë një hap tjetër për të qenë në përputhje me njëri-tjetrin

07/08/2020 21:40
nga:N S

Sipas WaBetaInfo, një faqe në internet e cila shënon ndryshime që ndodhin në aplikacionin e mesazheve, referencat e reja të gjetura në një bazë të dhënash lokale në Facebook sugjerojnë që të dy aplikacionet do të lidhen më ngushtë.

Disa tabela, me emra të tillë si “whats_app_chat_session” dhe “whats_app_contact” sugjerojnë që një përdorues përmes Facebook dhe një tjetër mesazhe përmes WhatsApp do të jetë në gjendje të komunikojë, transmeton lajmi.net.

Kjo do të thotë që Facebook do të jetë në gjendje të kuptojë nëse një kontakt WhatsApp është i bllokuar, detajet e bisedës dhe nxit njoftimet, shkruan Independent.

Kjo me sa duket është e ndarë nga Facebook duke qenë në gjendje të hyjë në përmbajtje në mesazhet WhatsApp, të cilat mbrohen nga enkriptimi nga fundi në fund edhe pse Facebook zotëron si Facebook Messenger ashtu edhe WhatsApp.

Si dhe WhatsApp, Instagram po punon gjithashtu për të rekomanduar përdoruesit të shkarkojnë Facebook Messenger, në dukje si një mënyrë për të integruar dy platformat e mesazheve. Instagram është në pronësi të Facebook.

08/06/2020 22:15

Facebook dhe Twitter censurojnë postimet e Trumpit, i quajnë dezinformata të dëmshme