Cult

Facebook dhe Twitter censurojnë postimet e Trumpit, i quajnë dezinformata të dëmshme

08/06/2020 22:15
nga:N S

Facebook dhe Twitter kanë penalizuar presidentin e SHBA-së Donald Trump dhe kampanjën e tij për postime në të cilat presidenti deklaron se fëmijët janë “pothuajse imun” ndaj koronavirusit.

Facebook ka hequr postimin, që ishte pjesë e videos nga një intervistë që Trump kishte bërë për Fox News, duke thënë se përmban “dezinformata të dëmshme rreth Covid-19”.

Twitter bëri të njëjtën gjë duke thënë se kishte pezulluar një llogari të kampanjës së Trumpit deri sa nuk te hiqej pjesa e njëjtë e videos, shkruan BBC.

Këshillat e shëndetësisë publike të SHBA-së e bëjnë të qartë se fëmijët nuk kanë imunitet ndaj Covid-19.

Një zëdhënës për Facebook tha të mërkurën mbrëma: “Kjo video përmban të dhëna të rrejshme se një grup i njerëzve është imun ndaj Covid-19, gjë që shkelë rregullat tona për ndalimin e dezinfomatave të dëmshme lidhur me Covid-19”.

Kjo është hera e parë që ky gjigand i platformës sociale ka ndërmarrë veprim kundër postimeve nga presidenti për shkak dezinformatave lidhur me koronavirusin.

Edhe Twitter të mërkurën mbrëma ka thënë se ka ngrirë llogarinë TeamTrump sepse kishte postuar të njëjtën pjesë të intervistës, transmeton KOHA.

Një zëdhënës i Twtterit tha se postimi i TeamTrump “shkelë rregullat e Tëitterit mbi dezinformatat rreth Covid-19”.

“Pronari i llogarisë duhet të heqë postimin para se të mund ta përdorë sërish”, ka thënë kjo platformë.

Në këtë intervistë Presidenti Trump në rrjetin televiziv Fox të mërkurën kishte thënë se është koha të hapen shkollat në tërë shtetin.

Ai tha: “Nëse i shikoni fëmijët, ata janë pothuajse, dhe mund të them definitivisht, imun nga kjo sëmundje”.