Fit&Sexy

Elon Musk ka paralajmëruar se njerëzit rrezikojnë të kapërcehen nga inteligjenca artificiale brenda pesë viteve të ardhshme

07/28/2020 14:18
nga:N S

Parashikimi shënon një rishikim të rëndësishëm të vlerësimeve të mëparshme të të ashtuquajturës veçori teknologjike, kur inteligjenca e makinerisë tejkalon inteligjencën njerëzore dhe përshpejton me një shkallë të pakuptueshme.

Ray Kurzweil më parë vuri në lëvizje këtë pikë drejtimi të inteligjencës rreth vitit 2045, duke përmendur përparime eksponenciale në teknologji si robotikë, kompjuterë dhe AI.

Musk, sipërmarrjet e të cilit përfshijnë prodhuesin e makinave elektrike Tesla dhe firmën hapësinore SpaceX, tha në një intervistë për New York Times se tendencat aktuale sugjerojnë se AI mund të kapërcejë njerëzit deri në vitin 2025.

Inxhinieri miliarder, i cili gjithashtu ndihmoi në gjetjen e laboratorit të kërkimit të inteligjencës artificiale OpenAI në 2015, ka paralajmëruar vazhdimisht për kërcënimin ekzistencial të paraqitur nga inteligjenca artificiale e përparuar në vitet e fundit. Përkundër kësaj, ai tha se ai ende mendon se çështja nuk është kuptuar siç duhet.

Në vitin 2016, Musk tha që njerëzit rrezikojnë të trajtohen si kafshët shtëpiake nga inteligjenca artificiale nëse nuk zhvillohet teknologji që mund të lidhë trurin me kompjuterët.

Menjëherë pas bërjes së vërejtjeve, Musk njoftoi një fillim të ri të ndërfaqes tru-kompjuter që është duke u përpjekur të implantojë një çip të trurit duke përdorur një “pajisje të ngjashme me makinën e qepjes

07/27/2020 08:28

Lidhja e fshehtë e Amber Heard gjatë martesës me Johnny Depp