Lajme

EKSKLUZIVE: Kjo është marrëveshja e nënshkruar për ndarjen e ministrive (DOKUMENT)

09/07/2017 20:11
nga:Gazeta Blic

Gazeta Blic e ka siguruar listën përfundimtare të ministrive që do t’i takojnë partive të ndryshme.

PDK si partia më e madhe do t’i ketë 6 ministri dhe një zëvendëskryeministër.

AAK do të ketë më së paku ministri. Vetëm dy, të FSK-së dhe të Infrastrukturës.

Nisma për Kosovën do t’i ketë 3 ministri dhe një zëvendëskryeministër.

AKR do ta ketë zëvendëskryeministrin e parë dhe 4 ministri.

Lista Serbe do t’i ketë 3 ministri dhe njëzvendëskryeministër.

Komunitetet joserbe do t’i kenë dy ministri.

Derisa Lista Rugova do t’i ketë dy poste, një zëvendëskryeministër dhe një ministri, që do t’i udhëheq Dardan Gashi.

Gazeta Blic ja u sjell listën e plotë:

PDK:

Zëvendëskryeministër

 1. Ministria e Financave
 2. Ministria e Shendetesise
 3. Ministria e Kultures, Rinise dhe Sporteve
 4. Ministria e Integrimeve
 5. Ministria e Drejtesise
 6. Ministria e Inovacionit dhe Ndermarresise

AAK:

1. Ministria e FSK-së

2. Ministria e Infrastruktures

NISMA:

Zevendeskryeminister

 1. Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale
 2. Ministria e Arsimit
 3. Ministria e Tregtise dhe e Industrise

AKR:

Zevendeskryeminister i pare

 1. Ministria e Puneve te Jashtme
 2. Ministria e Brendshme
 3. Ministria e ZHvillimit Ekonomik
 4. Ministria e Mjedisit

Dardan Gashi:

Zevendeskryeminister

 1. Ministria e Diaspores dhe e Investimeve Strategjike

Lista Serbe:

Zevenmdeskryeminister

 1. Ministria per Kthim
 2. MAPL
 3. Ministria e Bujqesise

Komunitetet jo serbe:

 1. Ministria e Administrates Publike
 2. Minister pa portofol

 

 

06/30/2018 17:26

Drejtoresha më e re në Komunën e Prishtinës, vjen nga AKR-ja