BLIC.TV

E thotë Bajram Gecaj: Po, fitoi njeriu i Fatmir Sejdiut

06/12/2019 23:05
nga:Gazeta Blic

Në episodën e radhës të dokumentarit “EXPOSE”, produkt televiziv i Gazeta Blic, ku flitet për zgjedhjet në Lidhjen Demokratike të Kosovës, flet edhe njëri nga njerëzit më të afërt të Isa Mustafës, Bajram Gecaj.

Gecaj i cili humbi në nëndegën e tij, ku pati edhe përplasje verbale ndërmjet tij, dhe disa pjesëmarrësve në këtë nëndegë, e pranon se aty fituan njerëzit e Fatmir Sejdiut.

Bajram Gecaj e pranon se ka pasur probleme në këtë nëndegë, derisa e shpjegon në detaje se si erdhi deri këtu situate.

“Ka qenë dega e dytë faktiksiht nëndega e 9/1, nëndega e “Tasligjes” aty ku unë jetoj. Ka pasur pak problem. Shikoni, zgjedhjet sjellin tensione vazhdimisht në çdo parti politike kur ka zgjedhje njerëzit janë kapak të paknaqur, ndonjëhrë dikush fiton dikush humb, sepe zgjedhjet e kanë këtë karakteristik”, tha ai, raporton Gazeta Blic.

Në këtë nëndegë, ku edhe ka pësuar humbje Bajram Gecaj, janë organizuar dy herë zgjedhjet.

“Herën e parë është dashur të analohen, arsyeja kryesore ka qenë se nuk është pritur se do të ketë numër të madh të njerëzve prezent. Kanë qenë 220 individë, pra ka qenë një prezencë e madhe e njerëzve që lirisht, e them më e madhja në Prishtinë, sepse para katër vitesh në zgjedhjet e klauara kanë qenë diku 70 – 80 individë që kanë votuar. Këtë herë janë bërë 220 dhe nuk ka pasur kushte teknike që të mbahen zgjedhjet. Fillimisht s`ka pasur karrige të majftueshme dhe zakonisht njerëzit kur janë në këmbë ngrihen tensionet, pastaj nuk ka pasur zërim tuj mendu se nuk do të ketë aq shumë njerëz dhe në atë masë prej 220 personash është e vështirë të dëgjohesh çka flet”, tha ai.

Sipas tij, gjithë këto probleme kanë ndikuar që ajo të shtyhet.

Sipas tij, kryesia e degës është mbledhur dy herë dhe ka vendosur se nuk ka kushte teknike që të vazhdohet, pastaj në takimin e dytë janë bërë dikur rreth 300 vetë.

“Pra, unë ebso se nuk ka nendegë të LDK-së në nivel Kosove që ka mbledhur 300 vetë në një takim të nendegës”, tha ai, raporton Gazeta Blic.

Fatekeqësisht, thotë ai, aty individët shumë më herët i ngrisin aspiratat dhe qëllimi ka qenë që të fitoj njëra anë dhe të humb tjera, dhe sipas tij, kështu ndodhi.

“Ka fituar një individë që ka pasur më shumë vota. Po, në këtë nëndegë ka fituar krahu i Fatmir Sejdiut, pra në atë pjesë unë jam larg dy shtëpi me Fatmir Sejdiun dhe për arsye që unë besoj jo fort të logjikshme ka qenë një rivalitet me mua, për shkak se unë kam qenë këshilltar i kryeminsitrit Mustafa gjat qeverisjes së tij edhe pse unë gjithmonë kam pasur marrëdhënie të shkëlqyera me Fatmir Sejdiun, por si duket ata përkrahësit e tij kanë dashur të fitojnë më çdo kusht delegatët e tyre të shkojnë në degë dhe pastaj delegatët e tyre të shkojnë më tutje për zgjedhjet qendrore”, tha ai.