Fit&Sexy

A duhet konsumuar lëkura e peshkut?

01/31/2017 15:26
nga:A. R.

Shumica prej nesh e dimë për yndyrat esenciale omega 3 dhe omega 6 që na ofrojnë peshqit.

Në ditët e sotme më shumë se 90% e popullsisë konsumojnë më pak sesa duhet omega 3 dhe omega 6.

Ndërkohë dieta e tyre është shumë e pasur në yndyrë të rafinuar dhe të përpunuar (trans yndyrë).

Në rastin e peshkut kur ne i lyejmë me miell dhe i skuqim, një sasi e yndyrës së ”mirë” që ne duam oksidohet

Atëherë…?1) Do të këshilloja të preferonim peshkun e pjekur dhe jo atë të skuqur

2) Mund të përgatitet edhe supë, mund të përdorni fileto peshku për të evituar hallat dhe t’i ofroni tek fëmijët e vegjël

3) Më rast se keni një peshk të skuqur atëherë duhet të hiqni lëkurën, sidomos kur peshku është rezervati

4) Kur jeni mbipeshë do të këshilloja gjithashtu të mos e konsumoni lëkurën

5) Ndërsa kur keni një peshë trupore të ulët mund të konsumoni lëkurën, por preferoni peshkun natyral.Dieta mesdhetare na udhëzon të konsumojmë 2-3 herë në javë peshk.

04/30/2020 21:50

Problemet me lëkurën që lidhen me infektimin me koronavirus