Fit&Sexy

Dobitë e shumta shëndetësore të karrotës

01/28/2019 07:06
nga:A. R.

Përveç që konsumohen si ushqim, karrotat janë kultivuar për të shërbyer edhe si mjekim për trajtimin e shumë sëmundjeve.

Më poshtë keni disa dobi që mund të merrni nga karrotat, transmeton Klan Kosova.

Karrota ka më pak kalori dhe nuk përmban yndyrë.

Përdorimi i tyre mund t’ju japë doza të larta të vitaminës A të cilat ndihmojnë për një lëkurë më të mirë.

Karrotat gjithashtu janë të mira edhe për sytë sepse ato përmirësojnë shikimin.

Përveç këtyre, disa studime kanë treguar se konsumimi i karrotave mund ta zvogëlojë rrezikun e kancerit të mushkrive dhe të gjirit.

08/21/2019 09:07

Kjo është shenja më e pafat e horoskopit për sot