Lajme

Dështimi 8-vjeçar me reformën zgjedhore

04/26/2019 08:04
nga:Gazeta Blic

Iniciativa për reformën zgjedhore në Kosovë, e nisur në vitin 2011, është shndërruar si njëra ndër paaftësitë më të mëdha të klasës politike që nga paslufta në vend. Përfaqësuesit e shoqërisë civile thonë se ky proces nuk është marrë seriozisht asnjëherë nga liderët e subjekteve politike dhe për këtë shkak ka rrezik të përsëritet vjedhja industriale e votave e vitit 2010, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Reforma zgjedhore në Kosovë po dështon të bëhet qe tetë vjet, pavarësisht kërkesave të vazhdueshme nga bashkësia ndërkombëtare, por edhe nga shoqëria civile në vend.

Kjo çështje ishte ngritur në vitin 2011, por ka dështuar të ndodhë deri më tani për shkak të mosharmonizimit ndërmjet subjekteve politike.

Njohësit e sistemit zgjedhor kanë thënë se duke pasur për bazë që në secilin proces zgjedhor janë vërejtur probleme dhe kjo në mungesë të ndryshimit të ligjit reforma zgjedhore duhet të jetë prioritet i institucioneve shtetërore.