Fit&Sexy

Dëshironi të jetoni më gjatë? Lexoni libra!

01/12/2018 22:45
nga:D.I

Librat e kanë fuqinë të na bëjnë të qeshim dhe të qajmë.

Por çka nëse ato sjellin përfitime shëndetësore, gjithashtu? Siç raporton World Economic Forum, 3,600 njerëz të moshës 50 vjeç kanë marrë pjesë në një studim nga universiteti Yale. Ata të cilët lexojnë më shumë se 3.5 orë në javë jetojnë dy vjet më gjatë se sa ata të cilët nuk lexojnë fare.

Studimi ka pasur jetëgjatësinë 12 vjet. Rezultatet gjithashtu tregojnë se leximi i librave është më i shëndetshëm se sa leximi i revistave si dhe përcjell të menduar më të thellë se sa leximi i gazetave. Kjo ndikon në funksionimin më të mirë të trurit dhe ndikon për një jetë më të gjatë.

07/16/2018 16:16

Avokati i popullit: Të hiqet mosha e fëmijëve për ata që marrin ndihma sociale