Cool

Dëmton edhe dëgjimin e njeriut, thirrja e këtij zogu është më e larta në botë

10/22/2019 14:18
nga:N S

Nëse deri më sot keni menduar se keni dëgjuar zëra të lartë të cilët keni pasur frikë se mos ju dëmtojnë dëgjimin, na lini t’ju themi që ekziston një lloj zogu në botë që në fakt ka një thirrje të frikshme.

Edhe pse janë vetëm gjysme kilogrami, këta zogj kanë shumë muskuj të fortë në kraharor.

Zëri i tyre është aq i lartë sa mund të dëmtojë dëgjimin tuaj dhe madje është i rrezikshëm edhe për vetë çiftet në racën e këtyre zogjve

Këta zogj quhen në gjuhën vendase Bellbird dhe kanë ngjyrë në bardhë. Ata janë konsideruar zyrtarisht zogjtë e parë në Amazonë vendosin rekord me këngën e tyre që arrin nivelin 125dB dhe dëgjohet më shumë se një bori makine ose sharrë elektrike.

Zogu peshon vetëm gjysmë kile, por ka brinjë shumë të fortë dhe muskuj të gjoksit.