Geek

Audi mbetet pa statusin e Grupit VW?

11/05/2018 18:59
nga:A. R.

Prodhuesi gjerman Audi premium mund të mbetet në sfond në aspektin e ambicieve të Volkswagen Group në dekadën e ardhshme.

Audi në vitet e fundit ka qenë forca kryesore e VW-së në zhvillimin e teknologjisë, por vonë për konkurrencën në fushën e automjeteve autonome, transmeton KosovaPress.

Aduti i fundit i Audi është gjysmautonom A8, kështu që ishte dukshëm më i mirë se konkurrentët si Waymo dhe Google.

VW Group dëshiron në periudhën e ardhshme të bëhet lider në industri, pas disa vitesh të turbullta, me planin e ri dhjetëvjeçar.

Plani për të Bordit Mbikëqyrës në mes të nëntorit për të paraqitur njeriun e parë VAG Herbert vdes përqendrohet në shkurtimin e kërkimit dhe zhvillimit kostove, dhe forcimin e bashkëpunimit me partnerë të tilla si Ford, e cila është duke punuar ngushtë me Google WAYMORE.

Përveç kësaj, VW Group do të përqendrohet gjithashtu në kompanitë që zhvillojnë softuerët dhe paketat e baterive. Kjo, natyrisht, nuk do të thotë dënimin për Audi, i cili është një nga më të kërkuarit sipas markave në botë, por vetëm humbje e roleve të rëndësishme në planin e zhvillimit brenda grupit.

VW vitin e kaluar shpenzoi 13.1 miliardë dollarë në zhvillimin e teknologjive të reja, për të centralizuar ndjeshëm strukturën aktuale, e cila do të thotë më pak liri për Shkoda, Seat, Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, Scania dhe MAN.