Geek

Aplikacioni viral TikTok do të ndahet nga Bytedance dhe do t’i shitet Oracle

09/16/2020 22:09
nga:N S

Oracle është zgjedhur si një “partner teknologjik” por negociatat do të rezultonin në një ristrukturim sesa në shitje, pretendonin raportet.

Aplikacioni më parë pritej t’i shitej Microsoft, transmeton lajmi.net.

Microsoft njoftoi se oferta e saj për të blerë operacionet e TikTok në SHBA u refuzua, duke hequr gjigantin e teknologjisë nga fushata.

Bytedance na tregoni se ata nuk do të shesin operacionet e TikTok në SHBA te Microsoft. “Ne jemi të sigurt që propozimi ynë do të kishte qenë i mirë për përdoruesit e TikTok, duke mbrojtur interesat e sigurisë kombëtare”, tha Microsoft në deklaratën e saj.

Qeveria kineze në fund të gushtit zbuloi rregullore të reja që kufizojnë eksportet e teknologjisë, me gjasë duke përfshirë sistemin e inteligjencës artificiale që përdor TikTok për të zgjedhur se cilat video do t’i përdorë përdoruesit e saj.

Kjo do të thotë se ByteDance do të duhet të marrë një licencë nga Kina për të eksportuar një teknologji të tillë në një kompani të huaj

08/01/2020 22:29

TikTok ndalohet në SHBA?