Cool

Alarmojnë mjekët: Mos guxoni të bëni marrëdhënie në këtë pozicion kur jeni shtatzënë

09/13/2017 22:59
nga:Gazeta Blic

Mjekët ka dhënë një lajm të keq për të gjithë çiftet që janë duke pritur një fëmijë.

Sipas tyre ata nuk duhet të provojnë të kryejnë marrëdhënie orale dhe mos të guxojnë të provojnë pozicione “të çmendura”.

Ata shpjegojnë më tej se shkak për këtë bëhet imuniteti i dobët i femrave shtatëzëna.

Femrat janë më të rrezikuara nga infeksionet e transmetueshme, sidomos gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë”,- shpjegojnë mjekët.

Nëse ndodhë që gruaja preket nga një sëmundje e tillë, fëmija është 50% më shumë i rrezikuar të lind me këtë sëmundje.

Sponsored by Revcontent
Unë I Kurova VetË VariÇet Brenda Javës! Pa Operacione!
Rreziku ulet nëse fëmija lind me operacion cezarian, shpjegon obstetër-gjinekologia Natalie Greenwold.

Nëse lindin me lindje natyrale dhe nëna është infektuar me herpes, është shumë më e rrezikshme për fëmijën e palindur akoma, i cili i duhet të vijë në këtë botë me një sëmundje”,- ka thënë ajo.

Infeksionet mund të përhapen edhe më shpejt nëse masat mbrojtëse kanë qenë të dëmtuara. Ndaj edhe mjekët bëjnë apel që të gjatë kohës së shtatzënisë të hiqni dorë nga marrëdhëniet e tilla.

Madje ka pasur edhe raste kur foshnjet kanë vdekur sepse kanë marrë infeksionet nga nëna.