Lajme

AGK dënon largimin e gazetarëve nga seanca në rastin e deputetëve të VV

12/20/2017 12:51
nga:Gazeta Blic

Largimi i gazetarëve nga seanca është veprim i papranueshëm dhe paraqet tendencë për kufizim të mediave në raportimin për këtë proces gjyqësor, thuhet në reagimin e AGK-së.

AGK kërkon nga gjyqtari Beqir Kalludra të tërheqë këtë vendim dhe të mos ketë përsëritje në të ardhmen. AGK konsideron se rasti i deputetëve paraqet interes të lartë për opinionin publik dhe kufizimi i qasjes së gazetarëve prodhon konfuzion dhe mosbesim të qytetarëve në sistemin e drejtësisë.

Po ashtu, Këshilli Gjyqësor i Kosovës duhet që të ngrisë zërin në këtë rast duke insistuar në transparencë nga gjyqtarët dhe gjykatat.

AGK ka kundërshtuar edhe në të kaluarën kundër rasteve kur gjyqtarët kanë vendosur t’i largojnë gazetarët, posaçërisht në rastin e ish-kryetarit të Gjykatës së Apelit, Sali Mekaj.

03/31/2020 14:51

AGK kërkon që edhe mediat të përfshihen në Pakon Emergjente të Qeverisë