Cool

A mund të infektoheni dy herë nga koronavirusi?

02/26/2020 14:58
nga:N S

Koronavirusi po pushton globin.

Janë paraqitur 11 raste të vdekjeve nga koronavirusi në Itali. Kjo novelë e koronavirusit apo COVID-19, ka infektuar më shumë se 80,000 njerëz rreth globit dhe ka shkaktuar 2,700 vdekje, shumicën në Kinë.

Koronavirusi ka goditur edhe Londrën, që dita ditës po bëhet edhe më shqetësuese.

A mund të infektoheni dy herë nga ky virus?

Një profesor nga Shkolla e Mjekësisë në Singapor, i quajtur Eng Eong Ooi tha se shumë shpejtë ju mund të dini se sa gjatë njerëzit mund të qëndrojnë të sigurt nga koronavirusi nëse trupi i tyre vëren ndonjë simptomë.

Sidoqoftë, është shumë me rëndësi që njerëzit e infektuar nga koronavirusi të menaxhojnë mirë higjienën e tyre dhe të pastrojnë duart mirë.

Nëse dikush nga personat ishte infektuar nga ky virus dhe tani është në gjendje të mirë shëndetësore, të kenë kujdes të veçantë sepse është e mundur që tek disa persona të rikthehet përsëri.