Lajme

A ka njerëz të korruptuar në PDK? Kështu përgjigjet Xhavit Haliti!

05/25/2020 11:23
nga:N.K

Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës Xhavit Haliti, përveç situatës politike në Kosovë ka folur edhe për korrupsionin brenda partive politike.

Haliti në rubrikën Sytë 7, tha se në secilën parti që ka qenë në pushtet ka të korruptuar.

“Gjithkund ka njerëz të korruptuar. Nëse themi që në një parti që ka qenë në pushtet se nuk ka të korruptuar, ne atëherë jemi duke bërë shaka”.

Numri dy i PDK-së tha se korrupsioni brenda partive duhet të luftohet nga kreu i piramidës dhe jo nga poshtë.

“Partitë po besoj që e dinë kush ka qenë brenda tyre i korruptuar, dhe lufta dhe spastrimi duhet të fillojë tek partitë dhe jo të zëvendësohen të korruptuarit e kompemetuar nga struktura të partive në strukturat e tjera të komprementuar. Korrupsioni duhet të luftohet nga piramida dhe jo nga poshtë”.