Lajme

9-vjeçari nga Kosova me aftësi të jashtëzakonshme

03/13/2018 13:40
nga:M H

Është vetëm 9-vjeç dhe të gjitha detyrat i duken shumë të lehta. Madje atij nuk i majftojnë leksionet që i merr në shkollë.

Në shkollë thonë se 9-vjeçari Andin Shala nga Barileva çdo herë ka kërkesa të tjera për mësim, madje edhe për literaturë e cila nuk i përgjigjet moshës së tij.

Andini thotë se më së shumti i pëlqen të lexoj libra të cilat kanë të bëjnë me astronomi.
Ai kur ishte në klasën e tretë kishte bërë testin e inteligjencës, test ky që në atë kohë u organizua nga “Atom” dhe është vërejtur se ai ka IQ 125.

Psikologët i kishin sugjeruar që ky fëmijë të kalojë nga klasa e tretë në të tetën, por një gjë të tillë nuk e kishin pranuar prindërit e Andinit.

Nxënësi nga Barileva me IQ- 125

Nëntë vjeçari me aftësi të jashtëzakonshmeI rekomandohet kalimi nga klasa e tretë në të tetënRealizoi gazetarja: Shqipe Pajaziti

Publié par Gazeta 'Tribuna' sur samedi 10 mars 2018

 

12/17/2018 00:16

Pas Haradinajt, edhe Bërnabiq shkon në Bruksel