Cool

10 qytete dikur të mrekullueshme që nuk ekzistojnë më

07/11/2020 12:23
nga:L I

Më lart është bërë një përzgjedhje të qyteteve të mahnitshme që humbën me kalimin e kohës.

Qytetet e humbura janë vendbanime që ranë me kalimin e kohës për arsye nga më të ndryshmet duke u bërë të pabanueshëm plotësisht.

Disa u rrëzuan për arsye luftërash, si rrjedhojë e mosfunksionimit politik etj ndërsa të tjerë për shkaqe natyrore.

Vendndodhjet e sakta të shumicës së këtyre vendbanimeve janë harruar, por disa prej tyre janë rizbuluar pas shumë shekujsh dhe janë studiuar nga shkencëtarët.