Fit&Sexy

​OBSH mbledh komitetin e urgjencës për të shqyrtuar zhvillimin e pandemisë

04/29/2020 22:52
nga:N S

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit ka njoftuar se do të mbledhë ekspertë nga komiteti i urgjencës për të vlerësuar zhvillimin e pandemisë koronare të virusit, tre muaj pas shpalljes së një emergjence ndërkombëtare shëndetësore.

Duke iu përgjigjur kritikës në rritje të organizatës, Tedros Adhanom Gebreusus sot numëroi të gjitha veprimet e ndërmarra që nga janari dhe njoftoi se ai përsëri do të mbledhë komitetin e urgjencës nesër “për të vlerësuar zhvillimin e pandemisë”.

Më 30 janar, OBSH shpalli një gjendje emergjence ndërkombëtare, alarmi më i lartë dhe sipas rregullave sanitare ndërkombëtare, komiteti i urgjencës duhet të mblidhet të paktën çdo tre muaj.

Koronavirusi, i cili u shfaq në dhjetor në Kinë, është përhapur në të gjithë botën, duke vrarë më shumë se 217.400 njerëz, sipas AFP-së.

“Gjatë këtyre tre muajve, OBSH punon brenda ditës për të sinjalizuar alarmet, mbështetur vendet dhe për të shpëtuar jetë,” tha Gebreyeus.

Ai tha se organizata u zotua të jetë transparente dhe përsëriti thirrjen e saj për unitet dhe solidaritet në nivel botëror.
“Më shumë se kurrë, raca njerëzore duhet të bashkohet për të mposhtur këtë virus. Unë kam thënë tashmë se ky virus mund të jetë shkatërrues, më shumë se çdo sulm terrorist. Mund të shkaktojë përçarje politike, ekonomike dhe sociale,” tha Gebreyeus.