Lajme

​Më pak kërkesa për azil në Gjermani

01/08/2020 14:31
nga:B. D

Ministria e Brendshme gjermane njoftoi sot se numri i kërkesave për azil në vend ishte në rënie 14 për qind vitin e kaluar krahasuar me 2015 dhe 2016, kur shpërtheu kriza e migrantëve.

Vitin e kaluar, janë paraqitur 111,094 kërkesa për azil ose 18.534 apo 14.3 për qind sesa 2018, raporton AP.

Numri më i madh i kërkesave për azil u paraqitën nga migrantët nga Siria – rreth 26.453 aplikime, të ndjekura nga shtetas të Irakut, Turqisë, Iranit dhe Afganistanit. Gjithsej 6.771 kërkesa ishin paraqitur vetëm në dhjetor të vitit të kaluar.

Ministri Horst Zehofer tha se për të tretin vit radhazi, numri i aplikimeve ishte në rënie, duke treguar se masat e shumta të marra kundër emigracionit të pakontrolluar kishin rezultuar të efektshëm, por që presioni në kufijtë e jashtëm të BE-së dhe Gjermanisë do të mbetej i lartë.

09/23/2020 13:36

Ja se në cilat shtete aplikuan shqiptarët për azil