Sporti

​Hidhet shorti edhe për U19, ja kundërshtarët e Kosovës dhe Shqipërisë

12/03/2019 15:14
nga:M K

Pas shortit të 17-vjeçarëve është hedhur edhe ai i kualifikueseve të Kampionatit Europian të 19-vjeçarëve, që ka rezultuar më i pranueshëm për Shqipërinë dhe Kosovën.

Kështu kuqezinjtë e rinj janë shortuar në Grupin 5, së bashku me Republikën Çeke, Danimarkën dhe Maqedoninë e Veriut.

Sigurisht që mundësinë për të zënë të paktën vendin e dytë janë më të mëdha, pasi diferencat mes kundërshtarëve të grupit mbeten më të vogla.Edhe Kosova mund të thuhet se ka mundësi të mirë për të avancuar në “Elite Round”, pasi bën pjesë në Gripin 1 së bashku me Italinë, Sllovakinë dhe Qipron.

Gjithsesi, përvoja e këtij viti ka treguar se kërkohet shumë seriozitet në përgatitje, pasi në përballjet e përfaqësueseve të moshave në nivel ndërkombëtare rezultatet kanë lënë për të dëshiruar.

Group 1: Italy, Slovakia, Cyprus, KosovoGroup 2: Ukraine, Israel, Belarus, MontenegroGroup 3: Austria, Sweden, Northern Ireland, Gibraltar

Group 4: Germany, Scotland, Switzerland, Luxembourg

Group 5: Czech Republic, Denmark, North Macedonia, Albania

Group 6: Croatia, Georgia, Latvia, Kazakhstan

Group 7: Republic of Ireland, Poland, Bosnia and Herzegovina, Estonia

Group 8: France, Greece, Azerbaijan, Moldova

Group 9: Norway, Hungary, Iceland, Andorra

Group 10: England, Slovenia, Wales, Malta

Group 11: Netherlands, Serbia, Armenia, San Marino

Group 12: Turkey, Bulgaria, Russia, Lithuania

Group 13: Spain, Belgium, Finland, Faroe Islands

08/02/2020 16:56

Albin Kurti pjesë e Symi Symposium me temën “Pendemia: Bota aps COVID-19”