Lajme

​Gjendja në Telekom, menaxhmenti dhe kryetari i Bordit ftohen në raportim

04/23/2019 13:05
nga:Gazeta Blic

Komisioni Hetimor Parlamentar ka vendosur që të ftojë në raportim menaxhmentin aktual dhe kryetarin e Bordit të Telekomit për të pasqyruar gjendjen në Telekom.

Kryesuesi i këtij Komisioni Visar Ymeri theksoi se menaxhmenti duhet të raportojë këtë javë për gjendjen në Telekom, por jo si dëshmitar.

Ymeri tha se nga java e ardhshme fillohet me intervistimin e dëshmitarëve të cilët janë të kategorizuar lidhur me hetimin për Valën dhe PTK-në.

Anëtarët e Komisionit vlerësuan se në listë të futen dëshmitarët edhe përfaqësuesit politik dhe menaxhmenti, që mund të jenë ish-kryeministra, ish-ministra gjatë periudhës së skandaleve që kanë ndodhur në këtë kompani. Deputeti Armend Zemaj, tha se problemi në kompanitë publike ka filluar që nga shpallja e Pavarësisë, kur ka filluar bartja e përgjegjësive tek vendorët.

“Pra, problemi kyç është politik në degradimin e kompanisë më profitabile në vend. Sepse është mundësuar ndërlidhja e kontratave të dyshimta dhe mbipunësimi”, tha Zemaj.

Kryesuesi, Visar Ymmeri theksoi se kontrata me Z-Mobile shpërfaq logjikën për gjithë kontratat e këqija dhe të dëmshme në PTK.

Ndërsa, deputetja Albulena Haxhiu ka kërkuar nga menaxhmenti i Telekomit që mos të ripërtërihet kontrata me Z-Mobile, meqenëse është edhe kërkesë e punëtorëve dhe sindikatës së kësaj kompanie.

06/09/2020 09:42

Haxhiu: Çfarë i duhet Thaçit gjendja e jashtëzakonshme tash, kur kontrollin e ka mbi pushtetin ekzekutiv?