Fit&Sexy

Zbulimi shokues shkencor: “Zorra qorre” është organ shumë i rëndësishme

01/10/2017 20:48
nga:M H

Prej kohësh mendohet se “zorra qorre” është krejtësisht e kotë dhe kjo është njëri nga organet që kirurgët heqin nga trupi për shkak të se mund të çojë në inflamacione dhe deri tek përçarja e saj e cila mund të rreziqe tjera shëndetësore.

Megjithatë, studimi i fundit ka gjetur se apandesiti, i cili punon mjaft normal në fakt është i rëndësishëm si depozitues i baktereve të mira.
Kjo do të thotë që zorra qorre ka rolin që të përtërijë florën e zorrëve pas sëmundjeve siç janë dizenteria apo kolera.

Ekspertët theksojnë se ky zbulim është shumë më i rëndësishëm se sa kemi menduar, sepse dihet fare pak rreth këtij organi dhe si këto baktere ndikojnë në shëndetin tonë.

02/05/2018 12:42

Edhe kirurgët e këtij qyteti prej nesër ne grevë