Tahirsylaj tregon pse ka rënë borë e kuqe në Kosovë (VIDEO)

11 January 2017, 8:56

Tahirsylaj tregon pse ka rënë borë e kuqe në Kosovë (VIDEO)

Meteorologu Sylë Tahirsylaj, ka folur për rrjedhojen e reshjeve që nga koha kur bëhen matjet meteorologjike në Kosovë.
Ai ka thënë se vlerat ekstreme të motit dhe të rënies së reshjeve, si dhe rastet më specifike të tyre, janë të varura nga drejtimet e erërave ajrore.

Tahirsylaj ka përmendur dimrin e vitit 1954, i cili ka rezultuar me borën, të cilën populli e ka quajtur si ‘borë e kuqe’.

Ai ka treguar se bora e kuqe ka ardhur nga Afrika, kur janë përzier rrymat ajrore, të bartura nga Sahara.

Shpërndaje

  • Blic Google+

Të Fundit nga Rubrika