Fit&Sexy

Si të ndaloni gjakderdhjen brenda 10 sekondave

04/21/2017 09:48
nga:R A

Të gjithëve na ndodh në shtëpi, teksa pastrojmë ose riparojmë ndonjë gjë të vogël, të lëndohemi në pjesë të ngryshme të trupit.
Pjesët më të “rrezikuara” janë gjithmonë duart dhe këmbët, sidomos gishti i vogël i këmbës. Besoj se të gjithëve na ka ndodhur që kur jemi lënduar të kemi pasur edhe gjakderdhje.

Por përveç fashove dhe jodit që i kemi vendosur, keni menduar ndonjë mënyrë tjetër për të ndaluar gjakderdhjen?

Ky artikull do ju vijë në ndihmë sesi të ndaloni gjakderdhjen në 10 sekonda. Të gjithë besoj e përdorim specin e kuq pluhur për t’i shtuar shijen gatimeve, por tashmë ky pluhur do t’ju ndihmojë dhe me gjakderdhjen.

Metoda e aplikimit të këtij pluhuri është shumë e lehtë, thjesht vendosni pak pluhur speci të kuq mbi plagë dhe gjaku do ndalojë së rrjedhuri.

Speci i kuq ndikon në barazimin e shtypjes së gjakut dhe stimulon trashjen e gjakut dhe parandalon infeksionin. Kur ndodh të keni prerje të mëdha, merrni një lugë gjelle spec të kuq, hidheni në një gotë ujë dhe pini përzjerjen, kjo do ndikojë në ndalimin e rrjedhjes së gjakut.

Ekspertët pohojnë se speci i kuq mund të parandalojë atakun kardiak dhe gripin…

04/11/2018 08:00

Këshilla për ata që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut