Lajme

ShVL-UÇK: Maqedonia të quhet Iliro-Maqedonia e Vardarit

06/19/2017 17:00
nga:D.I

Ndërkohë me propozim për zgjidhjen e çështjes së emrit ka dalë edhe SHVL-UÇK-ja e Fazli Veliut.

“Meqë tani ka dal si shtesë emri Vardar, ne pajtohemi që t’i shtohet edhe variant ynë “Iliro-Maqedonia e Vardarit”. Kërkojmë që për këtë çështje të angazhohet edhe faktori diplomatik, Bashkimi Evropian dhe SHBA-të”, thuhet në komunikatën e SHVL-UÇK-së.

Fazli Veliu edhe më parë ka dalë me propozime të ngjashme jo vetëm për çështje të emrit, por edhe për probleme tjera të pazgjidhura, por që asnjëherë nuk janë marrë në konsideratë, madje ato janë vlerësuar si taktikë e tij apo formë presioni ndaj partive maqedonase në favor të BDI-së.

04/21/2018 11:19

Janevski: Maqedonia duhet të gjejë zgjidhje si të mbajë turistët