Fit&Sexy

Personat me mbipeshë vuajnë më shumë nga migrena

04/20/2017 19:26
nga:M H

Trashësia shkakton migrenën, thonë mjekët, sipas të cilëve njerëzit me mbipeshë kanë shpesh kokëdhimbje të tmerrshme.

Një nga shtatë persona të rritur kanë migrenë dhe për atë nuk ekziston një bar i mirë.

Një hulumtim i mëhershëm tregon për lidhjen interesante, e cila mund të ndihmojë për të kuptuar më mirë këtë lloj të kokëdhimbjes.

Analiza e rezultateve të studimit të kryer me 300.000 të anketuar, tregon se njerëzit me indeks të masës trupore më të madhe se 30 kanë 27 për qind më shumë shanse që të vuajnë nga migrena se sa personat me peshë normale, transmeton KosovaPress.

Ende nuk është e qartë nëse dobësimi ose kthimi në peshë normale mund të lehtësojë migrenën.

05/02/2018 19:47

Ndotja ndikon në rritjen e numrit të sëmurëve në Durrës