Lajme

Pantina: Kjo qeveri e papërgjegjshme s’do ta zbatojë rezolutën për ndërprerje të dialogut me Serbinë!

03/09/2017 16:42
nga:Gazeta Blic

Rezoluta që u miratua sot nga Kuvendi i Kosovës, për pezullimin e dialogut me Serbinë, deri në lirimin e Ramush Haradinajt, i cili po mbahet nën masën e lirimit me kusht, në Colmar të Francës, s’ka gjasa që të zbatohet nga ana e Qeverisë së Kosovës, të pakten kështu mendojnë deputetë nga partitë opozitare.

Shqipe Pantina, deputete e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, konsideron rezoluta për ndërprerje të dialogut deri në lirimin e Haradinajt, është mbështetur shumica e deputetëve përfshirë edhe të partive në pozitë, për të cilët, deputetja Pantina vlerëson se mbështetjen e kanë dhënë vetëm për poena politike.

“Kësaj rezolute i kanë dhënë mbështetje edhe partitë në pushtet dhe një gjë e tillë është bërë vetëm sa për të fituar poena politik, pasi që jemi në prag të zgjedhejve, sepse nuk ka qenë e vullnetshmë kjo mbështetje, sepse në të kaluarën ka pas edhe rezoluta tjera të po kësaj rëndësie dhe nuk janë mbështetur”, tha ajo për “Gazeta Blic”

03/22/2017 14:30

Çun Lajçi midis Beogradi: Pse po mbahet në arrest Ramush Haradinaj? (Video)

Por, pavarësisht faktit se rezoluta mori përkrahjen e 78 votave, Qeveria e Kosovës nuk do ta vendos në zbatim atë, sipas deputetës Pantina, pasi që qeverisja aktuale në krye me Kryeministrin Isa Mustafa, është treguar e papërgjegjshme edhe në disa raste tjera, sipas kësaj deputetje nga VV-ja.

“Në të kaluarën nuk është se ka ndonjë përvojë të mirë nga Qeveria sepse kemi dhjetëra raste kur ajo nuk i ka respektuar rezolutat e Kuvendit dhe nuk e ka marrë përsipër zbatimin e obligimeve që kanë dalë nga këto rezoluta. Ky është obligim I qeverisë, ajo duhet ta respektojë mirëpo kjo qeveri është tregu e papërgjegjshme edhe në rastet tjera kështu që është e vështirë të thuhet nëse ata janë të gatshëm ta respektojnë këtë rezolutë apo jo”, përfundoj ajo.

Lidhur me këtë çështje “Gazeta Blic” ka kontaktuar edhe në Qeveri, konkretisht këshilltarin e Kryeministrit Mustafa, Faton Abdullahun por ai nuk iu është përgjigjur thirrjeve të redaksisë.

Ndryshe kjo rezolutë përfshin : 

Lirimi i pakusht i Ramush Haradinaj të ndodh sa më shpejt dhe të konsiderohet detyre primare shtetërore.

Pezullimi i dialogut me Serbinë deri në lirimin e Haradinjat.

Qeveria të kërkojë nga BE që të pastroj listat e fletë-arresteve nga Serbia për qytetarët e Kosovës.

Qeveria dhe institucionet e Kosovës të marrin veprimin dhe të informojë shtetet tjera që refuzon juridiksionin e një anshëm të Serbisë.