Cool

Numri i këmbës tregon sa gjatë do të jetoni

04/21/2017 07:19
nga:Y.K

E çuditshme, por sipas disa studiuesve suedezë është e vertete. Numri i këpucës tregon edhe jetëgjatësinë e njeriut.

Studimet në këtë drejtim kanë filluar që në vitin 1987, dhe pjesë e tyre kanë qenë 800 njerëz, të gjinisë mashkullore dhe femërore.Kërkimet e fundit, të përsëritura dy vite më parë, morën në analizë mijëra burra e gra.

Në përfundimet e tyre, shkencëtarët suedezë, ndajnë bindjen se numri i këpucëve mund të lidhet drejtpërdrejt edhe me jetëgjatësinë e njeriut, por sipas tyre, jeta mund të zgjatet edhe më shumë në varësi të ushqimit. Ata pretendojnë se kanë arritur një klasifikim të jetëgjatësisë në bazë të numrit të këpucëve.

Tek femrat:

Numri 35: 64-69 vite

Numri 36: 70-76 vite

Numri 37: 77-82 vite

Numri 38: 78-84 vite

Numri 39: 73-75 vite

Numri 40: 70-72 vite

Numri 41: 67-70 vite

Numri 42: 66-69 vite

 

Tek meshkujt:

Numri 41: 73-77 vite

Numri 42: 75-82 vite

Numri 43: 74-79 vite

Numri 44: 67-72 vite

Numri 45: 66-69 vite.