Pengesat në rrugën drejt hollësisë: depresioni gjatë humbjes së peshës

Pengesat në rrugën drejt hollësisë: depresioni gjatë humbjes së peshës

Shëndeti i dobët dhe nervozizmi i shtuar shpesh shoqërojnë procesin e humbjes së peshës. Shumë njerëz ankohen se zhvillojnë depresion kur humbin peshë, dhe jo të gjithë i kuptojnë arsyet e shfaqjes së tij, kështu që ata nuk mund ta përballojnë atë në mënyrë efektive.

Zhvillimi i depresionit gjatë humbjes së peshës shpesh shoqërohet me ato çrregullime në aspektin emocional që provokuan shtim në peshë. Për shumë njerëz mbipeshë, pesha e tyre duket të jetë shkaku i shqetësimit emocional dhe fizik, por në të njëjtën kohë ata as nuk mund ta kuptojnë se në një nivel nënndërgjegjeshëm, e gjithë yndyra e disponueshme është për ta një lloj mjeti mbrojtjeje nga bota e jashtme, duke i lejuar ata të qetësohen dhe abstraktohen nga problemet ekzistuese. Shumë njerëz mbipeshë kanë një varësi psikologjike nga ushqimi, gjë që çon në një kohë të shkurtër në një sërë kilogramësh shtesë, dhe dietat e rrepta shkaktojnë depresion, i cili përfundimisht përfundon me një prishje të madhe dhe ngrënie të tepërt.

Ky është një proces ciklik që tashmë është studiuar mirë nga psikologët. Ndryshimi i qëndrimit tuaj ndaj ushqimit është mjaft i vështirë. Duhet mbajtur mend se një person që ka konsumuar shumë ëmbëlsira për një kohë të gjatë zhvillon një varësi të caktuar. Kështu, në mungesë të një sasie të caktuar sheqeri, një person fillon të përjetojë shqetësime të konsiderueshme. Është depresioni që shkakton një avari, pasi një person ndihet i pakënaqur dhe vazhdimisht mendon për ushqimin.

Në këtë rast, fushëveprimi i interesave të jetës së njerëzve që vuajnë nga mbipesha në një kohë të shkurtër mund të reduktohet ekskluzivisht në mendimet për ushqimin. Një gjendje e tillë depresive mund të çojë në pasoja të rrezikshme, sepse një person është i fiksuar fjalë për fjalë në ushqim dhe dëshirën e tij për të ngrënë. Njerëzit shpesh nuk mund ta zgjidhin problemin vetë, pasi është e vështirë të kuptosh se çfarë të bësh për të shpërqendruar veten nga mendimet për ushqimin.

Në raste të rënda, kur një person ka mbajtur dietë në mënyrë të përsëritur, e ndjekur nga prishje serioze, duhet të kontaktoni një psikolog të kualifikuar për të identifikuar shkakun rrënjësor të zhvillimit të obezitetit dhe për të hapur mundësi për të kapërcyer këtë problem.

Në fakt, arsyet pse sindroma depresive zhvillohet tek njerëzit që kërkojnë të humbin peshë janë tashmë të njohura. Gjë është se konsumi i ushqimit me kalori të lartë çon në çlirimin e serotoninës, e cila është "hormoni i lumturisë". Kështu, ekziston një varësi ndaj konsumit të ushqimit junk, dhe mungesa e tij çon në shqetësime të konsiderueshme dhe faktin që një person ndihet thellësisht i pakënaqur.

Ka shumë metoda për të rritur nivelin e serotoninës në tru pa iu drejtuar ngrënies së tepërt. Çuditërisht, por një mënyrë e shkëlqyer për të rritur prodhimin e "hormonit të lumturisë" është ushtrimi fizik. Lëvizja jep gëzim dhe humor, prandaj, për ata që kanë depozita të konsiderueshme yndyre dhe nuk mund të ushtrojnë, rekomandohen shëtitje të gjata në ajër të pastër. Për njerëzit që mund të përballojnë sportet, stërvitja ju lejon të eliminoni shpejt mendimet për ushqimin dhe shqetësimin psikologjik të shkaktuar nga mungesa e pjatave dhe ëmbëlsirave të zakonshme me kalori të lartë.

Përballimi i depresionit do të ndihmojë gjithashtu atë që i pëlqen një personi, për shembull, të shkojë në kinema ose teatër, të dëgjojë muzikë, të bëjë punë me dorë, etj. Një person duhet të përpiqet të kalojë vëmendjen e tij në çdo aktivitet që do ta lejojë atë të harrojë ushqimin në mënyrë që të përballojë depresionin gjatë humbjes së peshës. Çdo person ka diçka që mund ta gëzojë atë dhe të përballojë urinë dhe shqetësimin që lidhen me privimin gjatë një diete. Veryshtë shumë e rëndësishme të kapërceni varësinë nga ushqimi dhe të dilni nga një gjendje depresive, dhe me qasjen e duhur, problemi zhduket brenda 1-2 javësh, pas së cilës një person mund të humbasë peshë në mënyrë të sigurt dhe në të njëjtën kohë të mbetet i lumtur.

Shfaqja e depresionit gjatë procesit aktiv të humbjes së peshës është një sinjal jashtëzakonisht alarmues. Procesi i humbjes së peshës duhet të trajtohet ekskluzivisht me një qëndrim pozitiv, dhe duhet të përpiqeni ta mbani atë, duke parë edhe ndryshime të vogla pozitive.

Kur shfaqen probleme me peshën e tepërt, shumë njerëz fillojnë të identifikohen me yndyrën që kanë. Ky problem psikologjik mund të zgjidhet si nga vetë personi me ndihmën e teknikave të ndërrimit të vëmendjes, ashtu edhe me ndihmën e një specialisti të kualifikuar. Chaque nouveau joueur reçoit de 1xBet un bonus d'inscription de 100% du montant du premier dépôt.Vous pouvez augmenter le montant du bonus de bienvenue jusqu'à 130% si vous utilisez code promo 1xBet c'est lui qui active toutes les Promotions dans votre compte et fournit le bonus d'inscription maximum. Les Paris gratuits sur 1xBet peuvent être émis dans le cadre d'offres temporaires, par exemple, liées à des vacances ou à des événements importants dans le monde du sport. Les clients réguliers et les nouveaux peuvent les recevoir — parfois, ce bonus est attribué lors de l'utilisation d'un code de l'inscription.
15414944c168a52248fe9a2bb4befc47