Lajme: Si vrasja e një gazetari ndjek elitën qeverisëse të Maltës numër 1

Lajme: Si vrasja e një gazetari ndjek elitën qeverisëse të Maltës numër 1

Malta arriti një pikë vlimi.

Arrestimi i Jorgenit Fenpekës është një nga njerëzit më të pasur dhe më me ndikim të vendit për përfshirjen e tij të parashikuar në vrasjen e një gazetari Daphne Karuana Galicia çoi në faktin se gjysma e popullsisë së ishullit u përball me një krizë të pashembullt politik që ka arritën nivelet më të larta të qeverisë.

Në seancën gjyqësore, FEnek, i cili u akuzua për të qenë frymëzimi i sulmit terrorist me një makinë të minuar, ishte i përfshirë në balenë Shembri, selinë e Kryeministrit dhe asistentin më të afërt. Shembri dha dorëheqjen javën e kaluar dhe u dorëzua në marrjen në pyetje në polici. Ai mohoi çdo shkelje, por pasojat ishin të tilla që Kryeministri Joseph Muscat njoftoi se po planifikonte të jepte dorëheqjen në janar.

Protestuesit që kërkojnë drejtësi janë mbledhur në ndërtesën e parlamentit pothuajse çdo ditë. Çdo ditë pas drekës, autoritetet instalojnë barrikada përgjatë rrugëve që çojnë në një ndërtesë gëlqerore, duke krahasuar muret mesjetare të Valletta. Tre rrugë që përfundojnë me parlamentin janë të mbushura me njerëz të të gjitha moshave, ndërsa qindra turistë janë të shtrydhur përmes tyre, duke u pyetur pse turmat e mëdha po shkojnë.

Megjithatë, protestuesit janë të zemëruar dhe janë të vendosur të qëndrojnë deri në ndryshimin e qeverisë. Disa hodhën deputetët me vezë, faturat e tjera të rreme prej 5,000 euro.

"Ne do të vazhdojmë të vijmë këtu, ndërsa ai [Joseph Muscat] nuk do të largohet", thotë Joey, i cili proteston pothuajse çdo ditë. - Ai tha se ai do të tërhiqej, por vetëm në janar. Por kjo nuk është e mjaftueshme. Ne do të vazhdojmë të vijmë. Gjithkush e di se ai dhe asistentët e tij më të afërt janë të përfshirë në këtë çështje ".

"Në 30 vitet e tij nuk kam parë kurrë ndonjë gjë të tillë në këtë vend, e di se ka pasur eksitime në të kaluarën, në vitet '80, por kurrë nuk kam parë ndonjë gjë të tillë", thotë Joey.

Ai nuk është i vetëm.

Ata që po shkojnë në ndërtesën e parlamentit janë njerëz të të gjitha moshave: nga adoleshentët e rinj në më të vjetër, duke mbajtur postera me mbishkrimin "Mafia", për aktivistët LGBT + duke protestuar me flamuj simbolikë. Protestuesit këtu thonë se Muscat e ktheu vendin në etjen për autoritetet, të kontrolluara nga shteti i mafias. Vrasja e Karuanës Galicia është prova e tyre.

Ditë tronditëse

Karuana Galicia, një gazetar i sinqertë dhe i njohur maltez, filloi të studionte rrjedhjen në dokumentet panamane në vitin 2013 dhe përfundimisht gjeti kompanitë në det të hapur që lidhen me botën dhe botën politike të Maltës. Karriera e saj anti-korrupsion, pjesërisht si autor i mendimit të interesuar në politikë, e çoi atë në një nga projektet më të rëndësishme hetimore në Evropë. Motra e saj, Corin Vella, thotë se ajo ka hasur në shumë kërcënime.

"Kërcënimet vijnë në shumë forma dhe nuk paraqesin domosdoshmërisht një kërcënim për jetën", thotë Vella DW. First State Bank of the Florida Keys Online Banking Login. First State Bank of Uvalde Online Banking Login. First State Bank of Wyoming Online Banking Login. First State Bank Online Banking Login. First State Community Bank Online Banking Login. First Tech Federal Credit Union Online Banking Login. First Tennessee Bank Online Banking Login. First Texas Bank Online Banking Login. Some banks have their online banking login process a bit tough to understand. First Texoma National Bank Online Banking Login. First United Bank Online Banking Login. First United National Bank Online Banking Login. First US Bank Online Banking Login. First Utah Bank Online Banking Login.
79d374076d1b96be18d3d8dcd3e8918b