Kondicionerët - hapat e parë

Kondicionerët - hapat e parë

Versioni i pranuar përgjithësisht i pamjes së kondicionerit, si i tillë, është shpikja e tij nga një inxhinier amerikan, emri i të cilit ishte Willis Carrier. Këtë vit, një njësi e tillë do të festojë një datë të ndërmjetme, por ende të rrumbullakët - njëqind e dhjetë vjet. E vërtetë, emri atëherë nuk e justifikoi plotësisht qëllimin funksional, i cili nënkuptohet sot. Në fund të fundit, inxhinieri i njohur deri në atë kohë ka punuar për një shtëpi shtypshkronjë në New York dhe krijoi një pajisje ndihmëse që rregullon lagështinë në dhomën e prodhimit dhe ndihmon për të arritur shtypjen me cilësi të lartë. Instalimi i kondicionerëve si mostra të pajisjeve saktësisht klimatike filluan të jenë praktikuar vetëm nga të njëzetat e shekullit të kaluar. Ishte atëherë që dyqani i madh i Departamentit të Shtetit u bë pronar i një sistemi që kushtoi shumë para në ato vite dhe bëri një përshtypje të pashlyeshme për vizitorët. Mostrat e para të llojit të teknikës në shqyrtim u zhvilluan për një konsumator të veçantë, kështu që Versioni i brendshëm u bë realitet pas Luftës së Dytë Botërore. Megjithëse parimi i funksionimit, i cili po lëvizte nëpër sistemin e frigoriferit, mbeti i pandryshuar edhe sot e kësaj dite. Fundi i prodhimit të armëve aktive nga shumica e ndërmarrjeve industriale bëri të mundur krijimin e prodhimit të pajisjeve të kondicionimit portativ nga disa bimë amerikane. Pak më vonë, kompanitë evropiane dhe japoneze u bashkuan me ta. Këto ishin sisteme të tipit dritare që nuk kërkonin kosto serioze dhe mjete profesionale të instalimit. Për më tepër, kostoja e kësaj pajisje i bëri ata të disponueshëm publikisht, sistemet shtëpiake zënë një pozicion udhëheqës në tregun amerikan dhe japonez deri në fund të viteve shtatëdhjetë. Tregu modern për teknologjinë klimatike gjithashtu ofron në mënyrë aktive pajisje të tilla, ato janë më të efektshmet për vendet me një klimë të nxehtë, ku ato mund të ndërtohen direkt në muret e ambienteve. Rreth pesëdhjetë vjet më parë, u shfaq një konkurrent serioz dhe më i përparuar, u shfaq, Një analog përbëhej nga dy blloqe dhe quhej sistemi i ndarjes. Sigurisht, mostrat e para ishin shumë më të shtrenjta se kondicionerët monoblock, por ato mund të sigurojnë efikasitet më të lartë të energjisë. Që atëherë, pyetja se si të zgjidhni ajrin e kondicionuar me performancën më të madhe për kushte specifike është bërë tipike. mosbet
c0f8f020d9d9d7c3d635c3927e5321eb