Çfarë lloj pllake duhet të jetë në banjë?

Çfarë lloj pllake duhet të jetë në banjë?

Pllakat qeramike janë një metodë popullore dhe e provuar e dekorimit të murit në banjë ose kuzhinë. Karakteristikat e tyre e bëjnë materialin ideal për një mjedis të lagësht, dhe avantazhi i tij i padyshimtë është se është i lehtë për tu mbajtur i pastër. Vlen gjithashtu të kujtohet për dimensionin e tyre estetik dhe kombinimin e tij me dekorin e brendshëm. Në këtë artikull, ne ju këshillojmë se çfarë të kërkoni.

Pllaka qeramike në banjë

Lustër në mure, terrakote në dysheme – një gjë e zakonshme në hartimin e banjove. Këto materiale funksionojnë mirë në një mjedis të lagësht dhe në të njëjtën kohë ofrojnë cilësi të larta estetike. Një larmi modelesh, madhësish dhe ngjyrash e bën të lehtë përputhjen e pllakës me përbërjen e ëndrrave tuaja. Zgjedhja jonë do të ndikohet kryesisht nga madhësia e banjës në të cilën planifikojmë të vendosim pllaka. Në një dhomë të vogël të mbushur me shumë pajisje, ne duhet të zgjedhim pllaka në tone të heshtura. Nga ana tjetër, ne mund të përballojmë më shumë liri në një banjë të bollshme, ku dekorimet në mure do të gjallërojnë brendësinë, dhe kjo madje rekomandohet.

Megjithatë, mendimi se në një banjo të vogël ju duhet të përdorni vetëm pllaka të vogla, dhe në një të madhe – format të madh, nuk korrespondon me realitetin. Në rastin e parë, çdo madhësi lustër do të bëjë, ne vetëm duhet të sigurohemi që një, ose mundësisht dy rreshta të pllakave të mëdha të jenë të hapura pa i prerë ato. Zgjedhja e madhësisë së pllakave do të përcaktohet gjithashtu nga niveli i vaskës dhe lavamanit, si dhe vendndodhja e qepjeve – është më mirë të shmangni krijimin e shiritave të ngushtë mbi pajisjet hidraulike. Zgjidhja optimale është të përdorni një pllakë me të njëjtën madhësi në dhomë, në mënyrë që të mos keni nevojë ta prisni shpesh.

Rinovim efektiv i apartamenteve

Korrektësia e hedhjes së saj varet nga fakti nëse pllakat qeramike do të kryejnë siç duhet funksionin e saj. Vendosja e pllakave kërkon kujdes dhe vëmendje. Duke ia besuar riparimin e banjës specialistëve, ju garantoni qëndrueshmërinë e punës së kryer. Një tiler me përvojë mund të organizojë lehtësisht edhe përbërjen më komplekse të pllakave dekorative në muret tona. Do të na kursejë shumë punë dhe stres.

Ka disa gjëra që duhet të mbani mend kur vendosni pllaka në banjë. Sigurisht, numri i pllakave që duhet të zgjidhen nga pikëpamja e sipërfaqes që mbulojnë është i rëndësishëm këtu – kjo duhet të kontrollohet me kujdes për të shmangur kostot e panevojshme. Qëndrueshmëria e lustrës përcaktohet nga përdorimi i tretësirës së duhur ngjitëse dhe aplikimi i saj në përputhje me rekomandimet e prodhuesit. Alsoshtë gjithashtu e vështirë të shmangni prerjen e pllakave, dhe për këtë do t'ju duhet mjete speciale në dispozicion të kompanisë së riparimit. Примерно в 1150 году мусульмане завезли в Испанию коноплю для производства бумаги. Тогда легко было купить семена каннабиса в городе Аликанте, где была основана первая мельница и усилился интерес к производству текстиля, одежды и канатов.
19d2a5b9780a78891249472d17455f8d