Si të vendosni parket. Teknologjia

Si të vendosni parket. Teknologjia

Sigurisht, para se të filloni punën, duhet të përgatiteni. Për ta bërë këtë, ne përgatisim dyshemenë (duke zbutur parregullsitë). Një metodë e përdorur zakonisht është mallë. Por mund të mos jetë gjithmonë e nevojshme. Nëse parregullsia nuk është e theksuar, është më mirë të përdorni një makinë me një rrotë gërryese. Gungat e vogla (disa centimetra) zbuten me agjentë nivelues. Dhe për gunga prej 7-8 centimetra, ekziston një përzierje çimento-rërë ose masa të veçanta për dyshemetë.
Para derdhjes së mallës, vrimat dhe nyjet e dyshemesë duhet të mbrohen nga uji. Hydrostekloizol ose film polietileni, si dhe materiale të tjera të mbështjellë, janë të përshtatshme për hidroizolim. Mos mendoni se është humbje kohe. Nëse bëni pa këtë fazë, do t'ju duhet të bëni riparime jo vetëm për veten tuaj, por edhe për fqinjët tuaj.
Më tej, për lehtësinë e nivelimit të masës, vendosen kaseta speciale që përcaktojnë nivelin. Ndriçimi i mallës është gjithashtu një detyrë e nevojshme. Prandaj, mendoni nëse katet do të jenë në gjendje të
mbajeni peshën e dyshemesë apo jo. Një problem i ngjashëm zgjidhet me përdorimin e argjilës së zgjeruar. Sidoqoftë, ky nuk është një opsion shumë i mirë, pasi materiali thith ujin dhe nuk kthehet për një kohë të gjatë.
Hedhjen në shkrimet.
Metoda popullore e vendosjes në një bazë druri - shkrimet me një shtresë mbuluese të kompensatës ka disa përparësi: një vend formohet nën parket ku shkon uji, në mënyrë që dyshemeja të mos jetë aq e ndjeshme ndaj ujit. Dyshekët e izolimit të zërit dhe termik së bashku me tubat e komunikimit gjithashtu do të vendosen në hapësirën e formuar. Ngarkesa në mbivendosje do të ulet.
Kjo metodë konsiston në shtrimin e dyshemesë me trungje që duhet të rrafshohen dhe të mbulohen me kompensatë rezistente ndaj lagështirës. Për lehtësi, mund të përdorni vonesa të rregullueshme.
Kompensatë.
Kompensatë është elementi kryesor i gjithë kësaj pune. Dhe në përputhje me rrethanat, kërkesat për të janë veçanërisht të larta. Ekspertët këshillojnë përdorimin e kompensatës me trashësi 12 mm. Sepse trashësia e saj duhet të jetë 75% e trashësisë së pllakave të parketit (minimumi). Përveç kësaj, ajo gjithashtu duhet të jetë rezistente ndaj lagështirës.
Fletët standarde të kompensatës grumbullohen me nyje të kompensuara ose sharrohen në disa pjesë. Fletët janë bashkangjitur në vida me një kunj plastik (10 copë. Për 1 sq.m.). Boshllëqet prej rreth 0.4 cm gjithashtu duhet të ruhen.
Pastaj kryhet një kontroll për praninë e një pjerrësie. Çdo parregullsi që gjendet është e mjaftueshme për të rregulluar me një makinë bluarje me një kokërr të madhe. Pas gjithë punës, mbetet të lyeni kompensatën dhe të hiqni të gjithë pluhurin dhe papastërtitë. If you still think how you can become a champion easily and simply for one day I have great news for you, you do not need more years of training or something like that, now you have to go to a and you already consider that the champion here, there are only champions play and win big money by the way, in addition I promise you very much like this https://1xbet.io with all that he has, become a champion.
22a6fb5b77a8af5ec79b7390a63befd3