Si u shfaq murura

Si u shfaq murura

Historia e murit filloi në kohët e largëta të zgjidhjes së Amerikës të Amerikës nga drita e vjetër. Shtëpitë e lehta në kornizën prej druri, të cilat u ngritën, u trimmed me çdo të dashurën. Me kalimin e kohës, kjo teknologji është bërë tradicionale në ndërtimin amerikan. Dhe sot, kur ndërtojmë një shtëpi në themel, është krijuar një kornizë, e cila pastaj është e qepur me material fasadë. Amerikanët e tij e quajnë "anësore", nga anglishtja. Siding - "Pastrim". Pa dyshim, të veshur me shtëpi mur anësor duken të shtrenjta dhe të bukura, por vazhdimisht do të ketë nevojë për të pikturuar atë.

Në vitet '50 të shekullit të kaluar, eksperimentet filluan të kryheshin duke përdorur një polimer të lirë - PVC, shumë më të përshtatshme për përfundimin e fasadave. Prandaj, muret vinyl mund të quhet një material relativisht i ri ndërtimi. Që nga momenti i paraqitjes së saj në vitin 1957, u bë shumë popullor jo vetëm në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, por edhe në Evropë. E para ishte të prodhonte një vinç të ri të materialit të ndërtimit, i cili në mes të shekullit të kaluar kishte fabrikën e vet të vogël në Ohajo, qytetin e Kolombit.

Punonjësit e kësaj kompanie u përpoqën të bënin procesin e nxjerrjes së rrëshirës polivinil të kontrolluara, të cilat ata menaxhuan me sukses. Ata gjithashtu zhvilluan një sistem ekuivalent të matricës së nxjerrjes në botë për lirimin e muret vinyl. Nga ky zbulim, filloi historia e mureve të vinyl në të vërtetë, e cila deri në këtë ditë nuk humbi popullaritetin e merituar.

Metoda e nxjerrjes ishte se me ndihmën e ngutjes, përzierja e shkrirë e lëndëve të para u shtyp përmes një vrime profilizimi, u mor një kasetë me një gjatësi dhe gjerësi të caktuar. Pastaj ajo iu dha pamja dhe cilësi e dëshiruar, duke bërë vrima në rritje dhe një buzë edhe. Por fillimisht ky proces ishte mjaft energjik-intensive, veçanërisht me prodhim në shkallë të gjerë, kështu që ekspertët u përmirësuan vazhdimisht dhe finalizuan këtë proces. Tani ka dy metoda për lirimin e mureve të vinyl. Është monoecastrimi dhe bashkëextrusion. Në rastin e parë, paneli formohet nga një "përbërës" homogjene (përzierje e shkrirë e lëndëve të para). Kjo teknologji është më e thjeshtë dhe ekonomike. Në rastin e dytë, muret vinyl përbëhet nga dy shtresa të veçanta, secila prej të cilave ka vetitë e veta fiziko-kimike. Në CareRear, këto shtresa janë të kombinuara, si rezultat i të cilave paneli i PVC fiton karakteristika të veçanta për të arritur të cilat teknologjitë klasike të shekullit të 20-të nuk lejojnë.

Duke filluar nga vitet 1960, prodhimi i mureve të vinyl u rrit në një ritëm të madh.

Tregu rus i materialeve të ndërtimit, muret vinyl erdhi në vitet '90, dhe që atëherë nuk humbet rëndësi për të përfunduar fasadat e ndërtesave urbane dhe cottages vendit. PlayModel
a4124d3bfa9bb1943f059e4d8525f499