Fit&Sexy

Ndezja bakteriale e sinuseve mundon personat alergjik

04/19/2017 20:01
nga:M H

Shtimi i koncentrimit të polenit në ajër shkakton probleme serioze respiratorë, ndërsa mjekët rekomandojnë që personat e prekur t’i nënshtrohen terapisë me antibiotikë.

Teshtima më së shumti i mundon personat alergjik ndaj polenit, andaj ata kanë probleme me përtypje, ngritje temperature dhe ndonjëherë dhimbje të madhe në fyt.

Mjekët thonë se bëhet fjalë për një bakter, i cili kërkon terapi me antibiotikë.

Infeksioni më shpesh fillon kur ftohja e zakonshme e përcjellë me humbje apetitit dhe ngritje temperature trupore, ndërsa përveç rrjedhjes së sekretit nga hundët dhe dhimbjeve në fyt, personat e prekur mund të kenë edhe kokëdhimbje.

Mjekët thonë se përveç ndihmës me antibiotikë, në ndihmë mund të vijnë edhe pikat për drenazhin e hundës, si dhe përdorimi i çajeve, shurupe bimore.

Analgjetikët rekomandohen vetëm në raste kur temperatura trupore arrin mbi 38,5 gradë Celsius dhe përcillet me dhimbje në pjesë të trupit.

02/16/2018 18:44

Pse personat e fortë ndihen të pasigurtë në jetën e tyre?