Cult

Librat që e ndihmuan Gabriel García Márquez të bëhej shkrimtar i madh!

04/18/2017 17:48
nga:Gazeta Blic

Në karrierën e tij të gjatë dhe të bujshme si shkrimtar, Markezi ka thënë që kanë qenë disa libra që mbi të tjerët ia kanë rritur dashurinë për letërsinë

Ndër autorët që ai pëlqente janë: Thomas Mann, James Joyce, William Faulkner, Franz Kafka, Ernest Hemingway, Virginia Woolf,/, transmeton arbresh.

Kurse libret më të preferuar ishin:

“Mali magjik” nga Thomas Mann

“Njeriu nën maskën e hekurt” ngaAlexandre Dumas

“Uliksi” nga James Joyce

“Teksa shtrihem e vdes” nga William Faulkner.

“Edipi mbret” nga Eskili

“Mobi Dik” nga Herman Melville

“Metamorfoza” nga Franz Kafka.

“Orlando” nga Virginia Woolf

“Zonja Dalloej” nga Virginia Woolf.

“Tregime” nga Ernest Hemingway.

02/12/2018 21:47

Letra motivuese e këtij gazetari të madh