Lajme

Ja pse po kundërshtohet ndërtimi i Xhamisë në Dardani!

07/15/2017 08:22
nga:Gazeta Blic

Një grup qytetarësh, por edhe pjesëtarë të shoqërisë civile kanë reaguar për ndërtimin e xhamisë në lagjen Dardania në Prishtinë.

Sipas tyre kjo xhami po ndërtohet jashtë rregullave urbanistike të kësaj lagjeje.

“Ideja nuk është më ndalu ndërtimin e xhamisë, por i kësaj xhamie”, ka thënë Yll Rugova nga shoqëria civile.

“Prishtina ka plan urbanistik dhe duhet të ndjekin disa rregulla”.

“Në këtë kontekst, objekti ne fjalë që po kërkohet të merr leje, nuk është në përputhje me ambientin që është duke u ndërtuar”.

“Kërkesa për leje do të shkojë në Kuvendin Komunal dhe këtë do ta votojnë sipas gjitha gjasave asamblistët”.

“Ne po kërkojmë që edhe ky objekt të kalojë të gjitha proceset, sikurse edhe objektet e tjera”.

Kështu ka thënë Rugova në Ballë për Ballë të Orës së Fundit.

“Unë nuk i kuptoj pse Bashkësia Islame e Kosovës insistojnë kaq shumë në këtë projekt”.

“Ne i inkurajojmë asamblistët ta votojnë një projekt për xhaminë në këtë pjesë të Prishtinës, por jo këtë projekt”.

“Nuk kemi asnjë tendencë – kjo ka të bëjë me BIK, sepse ata po mundohen në këtë kohë kur nuk ka institucione ta kontrabandojnë çështjen e xhamisë”.

“Nuk më pengon xhamia, më pengon nëse aty ndërtohet një objekt i shekullit 15”.

“Unë jam absolutisht pro ndërtimit të një xhamie aty”.

04/20/2018 19:51

Serbia ‘do të përballet me rënie’ pa zgjidhjen e çështjes së Kosovës