Cool

Evitoni këto ushqime që kanë këto përbërje! Dëmtojnë rëndë shëndetin

01/12/2017 09:39
nga:R A

Disa ushqime janë shumë të dëmshmne për organizmin tonë, dhe bëhet fjalë për ushqimet me ngjyra artificiale dhe përzieje kimike.

Ushqim me ngjyra artificiale:

Ngjyrat artificiale janë përdorur për të përmirësuar ngjyrën e ushqimit dhe ta bëjnë atë të duket shumë më tërheqës, por këto ngjyra mund ta vendosin trupin përballë rreziqeve: disa prej tyre janë të lidhura me çështjet e ndryshme shëndetësore, të tilla si reaksione alergjike, lodhje, astma, lëkurë e skuqur, hyperaktivitet, dhimbje koke, si dhe janë të lidhura me lloje të ndryshme të kancerit.

Gjithmonë lexoni etiketën e produktit për të parë nëse ai përmban ngjyra artificiale, kështu që ju dini për të shmangur këto ushqime.

Eliminimi i ëmbëlsuesve artificialë është gjithashtu një nga hapat pozitivë për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm.
Përzierjet kimike: shumë përbërës artificialë mund t’ju japin dhe shije artificiale. Në të vërtetë ata përmbajnë shumë përbërës kimikë, jo vetëm një, dhe shumë prej këtyre kimikateve janë të paqëndrueshme. Për shembull: vaji vegjetal (BVO) është përdorur kryesisht për të përmirësuar shijen.

Përbërësit artificiale kanë qenë të lidhura me trurin dhe dëmtimin e sistemit nervor, kancerin, nauze, dhimbje koke, marramendje, reaksione alergjike, pezmatim të lëkurës, ekzemë, hiperaktivitet, astmë. Prandaj këshillohet të tregoni sa më shumë kujdes dhe të lexoni etiketat.

04/25/2018 14:57

Mësojeni pse janë të rrezikshme pijet dietale