Cool

Kjo është sasia e karburantit që shpenzohet gjatë ndezjes së dritave sinjalizuese të veturës! (Video)

08/30/2017 18:15
nga:Gazeta Blic

Ndoshta nuk keni menduar kurrë për këtë, por a e dini se makina juaj konsumon një sasi të caktuar të karburantit për çdo përdorim të dritave sinjalizuese të veturës?

Pronarët e një kanali në Youtube kanë vendosur të bëjnë një hulumtim të vogël.

Dhe së bashku me përdorimin e matematikës dhe fizikës, kanë arritur në përfundimin rreth asaj se sa karburant shpenzojmë gjatë përdorimit të dritave sinjalizuese të veturës.

Rezultati i tyre, ndër tjerash ka treguar se nevojitet 0.00005 litra karburant për të ndezur të gjashtë llampat, të cilat përdorin 0.8 W për sekondë.

01/15/2018 16:29

Ja si e ndez atmosferën Ylli Demaj N’Kosovë Show (VIDEO)