Fit&Sexy

A e dini përse shërben secili lloj i qepës?

03/20/2017 10:23
nga:D.I

Thuhet sa më djegës qepa ka aromë dhe shije më të fortë dhe më shumë vlera antioksiduese.

Kuercetina është polifenol nga familja e flavonoideve. Qepa e kuqe ose e verdhë është burimi më i mirë për këtë nutrient. Mes tjerash, kuercetina gjendet edhe në verë të kuqe, mollë, agrume, vaj ulliri dhe boronica. Kjo substancë ndërlidhet me uljen e rrezikut nga të gjitha llojet e kancerit.

Po ashtu, qepët janë ilaç për artrit dhe sëmundjet e tjera të shkaktuara si pasojë e inflamacioneve. Kuercetina përmirëson dhe shëndetin e prostatës te meshkujt, prandaj edhe cilësohet si armë e fortë kundër kancerit të prostatës.

Po ashtu, kjo substancë është treguar si antihistamin natyral, pra pakëson reaksionet alergjike. Studimet e fundit dëshmojnë se kuercetina mund të ndihmojë në ruajtjen e sasisë së kolesterolit të mirë, derisa ul nivelin e kolesterolit të keq

04/04/2018 09:20

Thuajini lamtumirë dhimbjeve të menstruacioneve duke përdorur vetëm 1 kokërr qepë