Bibla 1000 vjeçare zbulohet nga policia turke

11 January 2017, 15:32

Bibla 1000 vjeçare zbulohet nga policia turke

Policia turke afër qytetit të Tokat, ka konfiskuar një bibël dhe disa artifakte të tjera të cilat ende nuk kanë çmim, pasi kanë kapur disa hajdutë të cilët i kishin vjedhur biblën dhe artifaktet.

Bibla është e shkruar në gjuhën Asirike dhe ka disa ilustrime në të të cilat janë bërë me gjethe të arit.

Ende nuk dihet se prej nga e ka origjinën kjo bibël, ka vetëm 51 faqe dhe kopertina e saj është mjaftë e shkatërruar.

Shpërndaje

  • Blic Google+

Të Fundit nga Rubrika